Wat is Koreaans eten?
In Korea is eten belangrijk. Daarom gebruikt een Koreaan altijd verse ingrediënten voor zijn maaltijd. De smaken zijn iets meer uitgesproken dan bij een andere Aziatische keuken, maar altijd smaakvol en gezond.
Bij de Koreaanse maaltijd serveer je veel bijgerechten. Sterke tegenhangers in smaak die je naar eigen persoonlijke voorkeur combineert. De bijgerechten eet je er vaak koud bij.
Koude, warme, pittige en zoete gerechten zijn kenmerkend voor de Koreaanse keuken.
Populaire gerechten
Bulgogi
Bulgogi is gegrild vlees. Het smaakt zoetachtig en is niet heel pittig. Bulgogi eet je in een blaadje sla. In dat blaadje sla leg je stukjes bulgogi en voeg je geheel naar eigen smaak bijgerechten toe. Je neemt er eventueel nog wat rijst bij.
Rol het op of maak er een pakketje van, en dan heerlijk smullen. Jammie.
Kimchi
Ingelegde kool of andere groente, kimchi wordt in Korea in verschillende varianten, overal bij gegeten.
Smaakmakers in de Koreaanse keuken zijn: gember, knoflook, sesam, koreaanse chllipepers (zoetige, rokerige smaak, niet extreem pittig), perilla bladeren; in Nederland bekend als Shiso, pittige kruidige smaak, licht muntachtig
Korean Soul Food: eten waar je lekker warm van wordt